Yritys

Muovialan huippua

Suomalaisen muoviteollisuuden ja suulakepuristustekniikan edellekävijä jo vuodesta 1953.

V almistamme laadukkaita letkuja, putkia, profiileja ja kaapeleita teollisuuden ja kuluttajien tarpeisiin. Asiakkaitamme ovat eri alojen teollisuus- ja tuotantolaitokset sekä muovialan tukkuliikkeet. Olemme vuonna 1953 perustettu henkilöomisteinen perheyhtiö.

Pääkonttorimme toimitilat ja tuotanto sijaitsevat Espoon Kivenlahdessa. Työllistämme Suomessa kaikkiaan 45 henkeä. Vuonna 2013 avasimme uuden toimipisteen Etelä-Viroon. Pärnussa sijaitseva tytäryhtiömme Toppi Plast Oü on erikoistunut isojen tuotantosarjojen tekemiseen sekä tuotteiden jatkojalostukseen. Toppi Plastin palveluksessa on 10 työntekijää.

Vakiotuotteiden lisäksi valmistamme myös mittatilaustuotteita. Meillä on vankka tietotaito ja kokemus muoveista, CAD suunnittelusta sekä työkalujen valmistuksesta uudenaikaisessa työkalupajassamme. Pystymme palvelemaan asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen. Ymmärrämme asiakkaittemme tarpeet ja tarjoamme aina kustannustehokkaimman ja toimivimman ratkaisun heidän tarpeisiinsa. Hyvät ja luotettavat suhteemme tavarantoimittajiimme takaavat parhaimmat raaka-aineet joikaiseen sovellukseen.

Tärkeimmät tuotemerkkimme ovat suojattu EU:n laajuisesti tavaramerkein. Suomen tehtaalla valmistetut tuotteemme ovat Avainlippu-tuotteita.

Tavoitteemme

T avoitteenamme on vuonna 2020 olla tunnettu Suomessa ja lähimarkkinoilla laadukkaista muovituotteistaan sekä toimintavarmasta tuotannosta. Olemme haluttu yhteistyökumppani, joka kykenee toimimaan myös asiakkaiden tuotekehityskumppanina. Liikevaihdostamme yli puolet tulee vientitoiminnasta.

Strategia

S trategianamme on kasvaa voimakkaasti sekä Suomessa että vientimarkkinoilla. Nykyisiä asiakkuuksia hoidetaan asiakaslähtöisesti ja nykyasiakkaiden ostoja lisätään tehokkaan myynnin avulla.

Toppin ja Toppi Plastin toimintoja kehitetään rinnakkain joustavasti, parhaan kulloisenkin liiketoimintamallin rakentamiseksi. Tuotannon osaamista ylläpidetään ja omia toimintatapoja kehitetään jatkuvasti.

Kone-investoinnit ja organisaation toiminnan kehittämishankkeet varmistavat kilpailukykyisyyttä. Erilliset toimintasuunnitelmat ja tavoitteet laaditaan kaikille päätoiminnoille: tuotanto ja laatu, myynti ja markkinointi, johtaminen, hallinto ja tukitoiminnot, henkilöstöresursointi ja osaamisen kehittäminen sekä kehityshankkeet.

Laatupolitiikka

Laadunhallintajärjestelmämme kattaa Oy Toppi Ab:n ja Toppi Plast Oü:n tuotteet sekä tuotteiden suunnittelun, kehittämisen, valmistamisen ja myynnin. Toppi valmistaa laadukkaita letkuja, putkia, profiileja, moniputkikaapeleita sekä muovipinnoitteita teollisuuden ja kuluttajien tarpeisiin. Vakiotuotteiden lisäksi valmistetaan myös mittatilaustuotteita. Toppi valmistaa tuotteensa itse, omilla tuotantovälineillä, laitteilla ja henkilöstöllä.

Me sitoudumme seuraavasti:

 • Ymmärrämme ja vastaamme asiakkaiden tarpeista ja odotuksista.
 • Kehitämme tuotantojärjestelmäämme tukemaan jatkuvaa laadun ja tuottamisen parantamista.
 • Huolehdimme henkilökuntamme koulutuksesta ja motivaatiosta valmistaa vastuullisesti ja suurella huolellisuudella.
 • Rakennamme pitkäkestoisia suhteita sidosryhmiimme.

Arvomme

Asiakas aina ensiksi – asiakas on työnantajamme.

Muovituotteiden valmistuksessa olemme parhaita asiantuntijoita.

Oikeudenmukaisuus ja rehellisyys korostuvat kaikessa kanssakäymisessä.

Uskomme suoraviivaisuuteen ja laadukkaaseen työhön.

Yli kuusi vuosikymmentä suomalaista extruusio-osaamista

 • 1953

  Toiminta alkaa Helsingin Vartiokylässä itsekehitetyllä suulakepuristimella. Ensimmäiset tuotteet sähköjohtojen suojaletkuja ja terenauha.

 • 1962

  Yritys muuttaa Espoon Kivenlahteen ja uusien tuotantotilojen rakennus alkaa.

 • 1965

  Kudosletkujen valmistus alkaa.

 • 1975

  Paineilmaletkujen valmistus aloitetaan.

 • 1978

  Pneumatiikkakaapelien valmistus alkaa.

 • 1985

  Ensimmäiset toimitukset Ruotsiin. Tämän jälkeen vienti laajenee moniin muihin maihin.

 • 1986

  Ensimmäinen Topp-brandi ToppAir™ lanseerataan.

 • 1992

  Pikapalopostiletkujen valmistus EN694 standardin mukaisesti aloitetaan.

 • 2000

  Tuotantotilojen merkittävä laajennus.

 • 2006

  Toppi.fi yrityksen markkinointinimeksi.

 • 2011

  Vuoden 2011 Alihankkija -tunnustus.

 • 2013

  Yritys täyttää 60 vuotta.

  Tytäryhtiö Toppi Plast Oü perustetaan.

 • 2017

  ISO 9001:2015 serfikaatti